četvrtak, 13. ožujka 2014.

Tjedan mozga 2014

Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj 13. godinu i to pod nazivom Tjedan mozga, čiji  je cilj popularizacija znanja o funkcijama mozga te popularizacija neuroznanosti.


Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 10. do 16. ožujka 2014. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. 


U obilježavanju Tjedna mozga pridružit će im se Medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i udruge okupljene u Hrvatskom vijeću za mozak te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove.

Ove godine posebno će biti obrađene sljedeće teme: socijalni mozak, mozak i bol te neuralne mreže i ponašanje. Navedene teme će se pokušati obraditi interdisciplinarno i integrirano, od molekularne do sistemske razine, od organizacije mozga do socijalnih interakcija. Projekti upoznavanja javnosti obuhvaćaju sve dobne skupine i razine školske spreme, a raspored svih događanja možete pronaći ovdje.
 

Uključite se u međunarodnu bitku za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja. 

Pozdrav, Teta Logopedica




Nema komentara:

Objavi komentar