nedjelja, 9. ožujka 2014.

Djeca

Čitam jednu knjigu... u njoj piše donekle ovako:

Djeca od malena uče. 
Kako? 
Igra nije samo izvor zabave, to je najkvalitetnija aktivnost u kojoj sudjelujete zajedno sa svojim djetetom i time mu poručujete da vam je ono i druženje s njim, ništa manje nego - prioritet. Svaka prilika da se započne s igrom treba biti iskorištena....svaka prilika za osmijeh i igru stvara ugodna sjećanja na djetinjstvo i pomaže u izgradnji sretne i samopouzdane osobe. 
Za malo dijete, igra je obrazovnog karaktera - razvija motoriku, izražava se kreativno, razvija maštu, svladava jezične zadatke i upoznaje prijatelje. 
Prve godine važne su za djetetov emocionalni i intelektualni razvoj... mozak se razvija jako brzo, a iskustva kroz koja dijete uči zaista utječu na njegov razvoj. Sve one interakcije u koje dijete ulazi, svjesno ili ga mi potaknemo, utječu na odnos i stav djeteta prema svijetu i sebi do kraja života.

Knjigu neću reklamirati.


Ovo pišem iz vlastitog gušta... jer me nešto u svemu ovom oduševilo i jednostavno sam htjela podijeliti s vama. Ono što smo već odavno čuli, zapamtili, naučili.

Pedijatrica mog djeteta je nedavno rekla: "Igrajte se sa svojim djetetom. Iako je malo, ono sve sluša, pamti i uči. Mnogi roditelji misle kako u ranoj fazi života dijete nije ničega svjesno te da samo spava i jede.. ali itekako je svega svjesno. Dakle, igrajte se i pričajte sa svojim djetetom."

Pametna žena, izvrsna pedijatrica.
Ni nju neću reklamirati. Volim što još uvijek (nekim čudom) u njenoj čekaonici nema gužve. Yes!
 

Nadam se da ste ugodno proveli vikend... ili barem ovaj današnji pravi proljetni dan!


Teta Logopedica

 *izvor slike Pinterest

Nema komentara:

Objavi komentar