ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

Trajanje logopedske terapije

Koliko će trajati logopedska terapija?


Nakon što sam u prethodnom postu pisala o prvom posjetu logopedu, naglasila sam da je cilj tog prvog posjeta upravo savjet za svakodnevni rad ili konkretna logopedska terapija. 
Iduće pitanje se nameće samo; koliko traje logopedska terapija. 
Svaki logoped ima neke svoje smjernice o samom trajanju terapije nakon koje dolazi pozitivan ishod odnosno prevladavanje teškoća zbog koje je pomoć logopeda i zatražena. Međutim, govoriti o tome koliko će tretmana, sati i dana biti potrebno da se prevladaju teškoće - zaista je nezahvalno. Ono što prvo kažem roditeljima nakon što mi postave ovakvo pitanje je: svako je dijete drukčije od drugog, posebno i zahtijeva drukčiji pristup.

Broj i trajanje terapija ovisi o teškoćama pojedinca, svaki plan terapije je formiran prema pojedincu i njegovim potrebama te usmjeren prema brzom napretku. 
Ponekad je dovoljno tek nekoliko dolazaka logopedu ( npr. poremećeni izgovor samo jednog glasa ili jedne skupine glasova), no kod težih poremećaja logopedska terapija je zahtjevnija i može trajati puno duže. 
Budite strpljivi, pridržavajte se uputa danih od strane logopeda i ne odustajte. Možda će vaše dijete trebati dodatnu pomoć drugih stručnjaka, no važno je slušati upute, biti strpljiv, uporan i svakodnevno raditi na prevladavanju teškoća.


Pozdrav, Teta Logopedica



*izvor slika Pinterest

Nema komentara:

Objavi komentar