četvrtak, 12. prosinca 2013.

Međunarodni dan planina - 11. prosinca


Ovo je prilika da se istakne važnost planina za očuvanje kvalitetnog života cjelokupnog čovječanstva. Da, da, planine su važne za život, ali iako svi to znamo, zbog konstantnog uništavanja okoliša, čemu su uzroci klimatske promjene, razne industrije, oružani sukobi te glad i siromaštvo, ta čudesna mreža planinskog života je pod stalnom prijetnjom.


Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana planina je "Planine - ključ održive budućnosti". 
I ptice na grani već odavno znaju koliki sam pobornik zdravog života, prirode i učenja uz igru na otvorenom.... i planinu, šumu, brdo, more smatram prijateljem svakog čovjeka, svake obitelji te svakog zdravog odgoja i obrazovanja. Jučer sam i sama kroz prozor gledala put osunčane planine i uhvatila se razmišljajući o ljudima u velikim kutijama, zatvorenim zlatnim krletkama.... ah, kako smo jadni. 
Iskoristite ovaj vikend, sjetite se najbliže zelene oaze, uhvatite svog dečka, muža, prijatelja, sestru ili dijete za ruku i naučite nešto novo. 
Potrčite, poskočite, uživajte. 
Naša priroda je ključ života...ključ naše budućnosti.Nakon povratka s planine u svoj mali dom, pročitajte inspirativni post jedne planinarke Kike Kreaktivke.


Pozdravlja vas Teta Logopedica


Nema komentara:

Objavi komentar