utorak, 29. listopada 2013.

PECS edukacija

Hrvatska udruga radnih terapeuta 5-6. prosinca 2013. godine u Zagrebu organizira PECS edukaciju. 

Edukacija je namijenjena radnim terapeutima, fizioterapeutima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, psiholozima, roditeljima i svima ostalima koji rade s djecom, adolescentima i odraslima s teškoćama u komunikaciji.

 

Što je PECS
The Picture Exchange Communication System (PECS) / Sustav komuniciranja razmjenom slika je uspješan pristup kojim se pomoću slika razvijaju komunikacijske sposobnosti. Koristi se u terapijskom radu s djecom i odraslima sa širokim spektrom komunikacijskih poteškoća te poteškoća u učenju, uključujući autizam.Ovaj sustav je razvijen kao vrsta jedinstvenog, augmentativnog alternativnog treninga koji omogućava djeci i odraslim osobama s autizmom te ostalim komunikacijskim poteškoćama započinjanje komunikacije.


Zašto PECS?
  • pomoću korištenja slika pomaže u razvijanju ranih ekspresivnih komunikacijskih vještina
  • usmjeren je na komunikaciju koja je motivirajuća i važna za pojedinca
  • uči ljude kako započeti spontanu komunikaciju
  • prikladan je za osobe svih dobnih skupina i različitih poteškoća učenja
  • temelji se na isprobanom i testiranom modelu
  • može se koristiti u svim situacijama


PECS uključuje jasan program u 6 koraka – počinje se s primjenom pojedinačnih slika u komunikaciji, zatim se uči diskriminacija različitih slika te konstrukcije sve složenijih “rečenica”.


Više informacija o ovom sustavu komuniciranja razmjenom slika te o samoj edukaciji i prijavi, možete pronaći na web adresi Hrvatske udruge radnih terapeuta.


Pozdrav, 

Teta Logopedica



Nema komentara:

Objavi komentar