petak, 21. studenoga 2014.

Lozinka: Interliber 2014


Kad ste knjiški moljac/knjigoljubac kao ja, onda na svom kalendaru mjesecima unaprijed fluorescentnim markerom (što jarkije i upečatljivije boje) obilježite tih par Interliber-dana. Ta veza između mene i Zagrebačkog Velesajma traje poprilično dugo. Točnije, moja prva sjećanja vezana su upravo uz Velesajam, kada su me roditelji kao trogodišnjakinju prvi put doveli u Zagreb - tada službeno počinje ljubav, neraskidiva veza između mene i "mog" grada (reče jedna dalmatinka koja tamburaše voli više nego klapaše te miris kestena i zime u zraku koji ništa ne može nadjačati). 

Interliber 2014. 
Veliki planovi. 
Suprug, dijete i kolica uključeni u iste planove s knjigama. 
Misliš se može li to sve skupa? 

Realizacija plana: dijete voli knjige (iako još nema godinu dana), pogled na prvu kupljenu slikovnicu oduzima joj dah - što za mamu znači barem pola sata potrage za stručnom i popularnom literaturom. Nedugo nakon toga uskače najdraža teta učiteljica koja bebonjicu nosi od jedne do druge izdavačke kuće, bolja polovica trpa knjige u auto osiguravajući na povratku opskrpu hrane i pića (potraga za knjigama zna iscrpiti, sniziti tlak ili pak sniziti razinu šećera, stoga svoje domove ne napuštajte bez prirodnih šećera i vode), a ja guram dječja kolica koja ovom prilikom dobiju izvrsnu ulogu poput onih u supermarketu. Nevjerojatno je koliko toga može stati u jedna, naizgled mala, dječja kolica. 
Što se tiče stručne literature - Interliber kao takav i nije baš zablistao kao prijašnjih godina. Sve knjige određenih izdavačkih kuća sam već odavno posložila na police, a ništa novog, stručnog, zanimljivog nije objavljeno/napisano (?). Prvi put sam percipirala klupice za odmor i kutak za djecu. Veliki plus za to. 
Obzirom da je ovaj put glavni cilj bio pronalazak knjiga za djecu, moram reći da sam veeeeliki dio novaca potrošila na dječje knjige i slikovnice. Oduševila me ponuda na tom području - imam dojam da je u RH sve više i više ljudi koji svoju maštu i dijete u sebi bude zanimljivim pričama i još zanimljiviim ilustracijama. Tu ja stajem s tipkanjem, slijede fotografije jednog dijela Interlibera i mog ''ulova''. 


Interliber, vidimo se iduće godine :) 
Teta Logopedica

Nema komentara:

Objavi komentar